2016-11-09

Trevligt på BouleBar

Callista excellerar i en för oss ny sport och dominerar på BouleBar i Göteborg.

Ett mästerskap med mersmak som vanns av team Martin & Björn.

Detta mästerskap läggs till den digra samlingen bl a bestående av Curling, Frisbeegolf, Segway (race), Shuffle board, för att nämna de senaste.

2016-11-08

AB Volvo förlänger

AB Volvo förlänger vårt samarbete. Tre av tre uppdrag förlängs hela 2017.

Vi är tacksamma för förtroendet och er fram emot ett intressant och stimulerande 2017.

2016-10-15

Tech Days 2016

Peter och Andreas bevakar årets Tech Days 16-17/11 i Kista.

Vi andra ser fram emot en paketering av det bästa i en intern dragning.

2016-01-01

Välkommen Martin

Vi inleder året med att välkomna Martin Röjder.

Martin förstärker vårt webbutvecklingsområde med specialistkompetens, särskilt när det handlar om frontend; html, CSS och JavaScript/ JavaScriptramverk. Han har också ett starkt intresse för form och design i allmänhet och Webbdesign och användbarhet i synnerhet.

Martin Röjder

2015-11-04

Roligt - Högst omdöme - Callista Valutakonverterare

Vår gratis-app Callista Valutakonverterare har smugit sig upp allra överst på listan som visar appar med högst omdöme i Windows Store.

Appen togs fram som ett kompetensutvecklingsprojekt med syfte att tidigt skaffa erfarenheter om att utveckla appar som med gemensam kodbas körs både på Windows och Windows Phone. Callista Valutakonverterare är en MVVM app där samtliga vymodeller och det mesta av appens logik bor i ett Portable Class Library (PCL). Även resurser som, texter och bilder, delas på detta sätt. Appen finns publicerad på fyra språk.

Telefonappen får faktiskt ännu högre omdömen. Tyvärr är det svårare att komma upp i volym på telefonsidan.

2015-09-17

Bank i molnet & Lärdomar från hälsokontroller och support ärenden

Ännu ett gratis seminarium från BizTalk User Group Sweden (SWEBUG). Kända talare och mycket vädefull information. Går av stapeln tisdag 22/9 i GBG

Boka din plats här.

2015-04-17

Update on Azure Apps, API Management & BTS solution performance tips

BizTalk User Group Sweden kör åter ett intressant semminarium. Detta går av stapeln torsdag 23:e april.

Boka här.

2014-12-16

BizTalk User Group Sweden kör årsavslut i GBG den 16/12 18:00.

Denna gång avhandlas bl a en jämförelse mellan BizTalk Server och BizTalk Services samt Azure för dig som är integrationsutvecklare.

Boka här.

2014-09-17

Spännande föreläsningar om integration

BizTalk User Group Sweden arrangerar avgiftsfria föreläsningar i Stockholm och Göteborg.

Tack vare sponsorer kan föreläsningarna hållas avgiftsfria.

Boka Stockholm 13/10 eller Göteborg 14/10.

2014-08-29

Callista Knowledgebase sponsrar BizTalk User Group

Kunskap och systemintegration ligger oss varmt om hjärtat. Under våren kom föreningen BizTalk User Group igång med föreläsningar i Göteborg och för oss var det självklart att vara med.

Vårt engagemang sker genom frivilligt arbete och genom att sponsring. Sponsring gör det möjligt att kunna hålla föreläsningar med internationellt kända talare öppna för alla och utan deltagaravgifter.

Någon från Callista Knowledgebase har varit med vid varje tillfälle. Höstens sessioner håller på att planeras och ser spännande ut. Vill du höra mer om föreningens aktiviteter kan du besöka deras webbsida http://biztalkusergroup.se/ eller höra av dig till

2014-04-30

Typescript till (patterns)lunch

Den 22:a maj berättar Christina tillsammans med en kund om erfarenheterna av att använda Typescript i större applikationer.

Typescript ger stora fördelar i form av typning och därmed stabilitet i web-klienter.

Hur funkar det i verkligheten, och hur lång är startsträckan för att komma igång? Löser det allt, eller finns det situationer där det skapar mer problem än nytta?

Detta och lite till kommer att avhandlas under denna patternslunch!

Som vanligt bjuder vi på en lättare lunch på vårt kontor och drar igång 11:45.

Intresseanmälan, om du inte fått kallelse, skickas till

2014-03-23

Välkommen till Callista Afterwork den 23 april kl 17 på Elite Plaza Hotel.

Vi har nöjet att bjuda in kunder och kollegor till afterwork med föreläsning på temat ” Kinect – Människa/maskininteraktion i rörelse”! Talare: Callista Knowledgebase!

De senaste åren har fler intressanta sätt att interagera med datorer kommit fram bland annat drivet av spelutvecklandet. Vi har kavlat upp ärmarna och lekt seriöst med Microsoft Kinect. Vi har ställt oss frågan ”Kan vi använda det här till riktigt arbete eller är det bara lek?”. Efter en snabb och översiktlig genomgång av vad Kinect är och hur man programmerar mot en sådan tingest utlovas roliga demonstrationer och intressanta erfarenheter från våra experiment.

Mingel, mat och öl i baren!

 • 17:00 - Mingel och middagsbuffé.
 • 18:00 - Föreläsning av oss på Callista Knowledgebase, Kinect – Människa/maskininteraktion i rörelse.
 • 19:00 - Öl och eftersnack i baren

Anmälan
Boka din plats genom att skicka e-post till Afterwork@callista.se

2014-03-10

Vårens första hackhelg till ända.

Ytterligare en helg med gemensam kompetensutveckling. Denna gång blev det en fortsättning på förra hackhelgen som handlade om vad man kan göra med en Kinect.

Hackandet resulterade i en demo app ”True Agile”, som kommer att förevisas tillsammans med ytterligare erfarenheter på vår nästa after work.

True agile
2014-01-22

Ny app publicerad!

Vårt apphackade har resulterat i ytterligare en gratis app, Callista Traktamente. Denna gång endast på svenska :-)

Vymodeller som tidigare i ett Portable Class Library så risken är att en Windows 8 version snart ser dagens ljus.

2013-11-08

Höstens hack helg är här!

Imorgon åker vi iväg två dagar för att kompetensutveckla tillsammans. Denna gång är ämnet rörelse- och taligenkänning. Vi kommer att använda Kinect for Windows och målet är att kunna presentera en färdig applikation till våren.

Ser fram emot ny teknik och trevlig samvaro på Stenungsbaden.

Middag på Stenungsbaden
2013-06-17

Guld Partner 2013/2014

Efter att vi åter lyckats nå ett enastående resultat i en kundnöjdhetsundersökning arrangerad av Microsoft, har vi på nytt fått utmärkelsen Microsoft Gold Partner.

För att nå denna status krävs också att vi fortsatt leverera referensuppdrag och applikationer vilka Microsoft har kvalitetssäkrat hos våra slutkunder.

Vi är mycket stolta över att på detta sätt kunna bekräfta att kvalitet lönar sig för oss och för våra kunder.

Microsoft Partner
2013-05-13

Vårens After Work närmar sig med stormsteg.

Den 23:e maj kl 17 är det dax, som vanligt på Elite Plaza hotel i Göteborg.

Vi har nöjet att bjuda in kunder och kollegor till after work med föreläsning av Samuel Kastberg på temat ”Azure Service Bus”!

Azure Service Bus är en kommunikationsplattform som kopplar ihop allt från interna applikationer till moln-applikationer, andra moln, andra företags applikationer, telefoner, plattor och även ”home automation” i en enda produkt!

Mingel, mat och öl i baren!

 • 17:00 - Mingel och middagsbuffé.
 • 18:00 - Föreläsning av Samuel Kastberg, ”Azure Service Bus”
 • 19:00 - Öl och eftersnack i baren

Anmälan
Boka din plats genom att skicka e-post till Afterwork@callista.se

2013-03-26

Första Windows 8 Appen publicerad i Windows Store.

Trots benhård konkurrens har vi med Callista Currency Converter valt att slå oss in på den omvittnat tuffa marknaden för valutakonverterare ;)

Kanske inte superavancerat men ändå en nyttig erfarenhet. Stor eloge till Microsoft för tekniker som gör det enkelt att anpassa användargränssnitt till de fyra olika vyer en Windowsplatta erbjuder (Landscape, Portrait, Filled och Snapped) och för en suverän utvecklingsmiljö.

En ny platt plattform för seriösa företagstillämpningar är här!

2013-01-28

Patternsluncher igång igen!

Nu drar patternsluncherna igång igen och antalet deltagare blir bara fler och fler! Boken vi valt den här gången heter "Working Effectively with Legacy Code" och är skriven av Michael Feathers. Vi kommer precis som tidigare lägga in föreläsningar då och då, framför allt av deltagarna själva, men även av inbjudna gäster.

På den första lunchen för året så diskuterade vi vilka problem vi själva upplevt vid refactoring; vad är det som gör att man i många fall låter bli att strukturera om koden fast det egentligen behövs? Några orsaker som kom upp är att det är svårt att veta var man skall börja ändra och hur man skall våga ändra utan att det ger oväntade följdfel. En annan orsak är att det saknas pengar och tid för refactoring.

Förhoppningsvis kan boken hjälpa oss i rätt rikting vad gäller de här frågorna!

Christina och Robin rapporterade också från en refactoring coding dojo de deltagit i. Där fick man praktiskt genomföra refactoring på dålig kod som tillhandahölls som ett exempel. Det var en mycket nyttig övning som definitivt gav en aha-upplevelse! Mer om detta kan man läsa på: http://www.meetup.com/Software-Craftsmanship-Goteborg/

2013-01-25

Windows 8 plattor till alla

För att ge bästa möjliga förutsättningar att kompetensutveckla har alla på företaget utrustats med varsin Windows 8 platta. Vi ser framför oss ett stort antal applikationer där en klient körs som en App på en Windows platta. Särskilt applikationer som inte kräver mycket textinmatning lämpar sig utmärkt för moderna pekgränssnitt.

Speciellt intressant är kunskap om hur en arkitektur för en gemensam kodbas för Windows 8 plattan och Windows Phone 8 ser ut.

Plattan vi valde blev en Lenovo Tablet 2.

Happy hacking!

2012-11-19

Efter några år hos Microsoft återvänder Samuel Kastberg till Callista.

Samuel är efterlängtad både av kollegor och av kunder och vi är alla glada att kunna välkomna honom åter.

Han kommer som tidigare, både hos oss och hos Microsoft, att specialisera sig på systemintegration med BizTalk i centrum. Både utvecklings- och integrationsuppdrag är av intresse.

Vi har börjat att utvärdera uppdrag så hör av dig om du har behov i området.

Samuel börjar sin anställning den 2:a januari 2013.

2012-10-19

Välkommen till Callista Afterwork!

den 7 november kl 17 på Elite Plaza hotel

Vi har nöjet att bjuda in kunder och kollegor till after work med föreläsning av Björn Beskow på temat ”Code that Matters”!

Björn har länge jobbat med test i alla dess former och kommer under kvällen visa oss hur man med hjälp av tester och exempel på ett nytt och bättre sätt kan speca och uppfylla verksamhetens krav.

Mingel, mat och öl i baren!
1700: Mingel och middagsbuffé
1800: Föreläsning av Björn Beskow, ”Code that matters”
1900: Öl och eftersnack i baren

Tid och plats
Onsdagen den 7 november 2012, kl. 17:00 – 21:00. Vi ses liksom förra gången på Elite Plaza hotell på Västra hamngatan 3, Göteborg.

Anmälan
Boka genom att skicka e-post till Afterwork@callista.se

2012-06-18

Nästa vecka stänger vi.

Kontoret håller stängt vecka 26 eftersom hela företaget åker till Amsterdam för att delta vid årets TechEd konferens.

2012-05-10

After work på Elite Plaza.

Den 10 maj hade Callista en after work aktivitet med speciellt inbjudna kunder. Ett 30-tal gäster trotsade vädret denna regniga och kalla majdag och gjorde kvällen till en mycket trevlig tillställning.

Mikael Börjesson bjud på en timmas föredrag som handlade om vad man skall tänka på när men väljer klientplattform idag.

2012-03-14

Från noll till Mango på nittio minuter med Mikael

Mikael håller i ett frukostseminarium på Informator Gbg den 4:e maj.

Nyfiken på att skapa applikationer till Windows Phone? Följ med på en nittiominuters resa från idé till färdig applikation. Mikael Börjesson, Microsoft Certified Windows Phone Developer, från Callista Knowledgebase sitter vid rodret och visar hur man navigerar genom XAML, XNA, Async-anrop, Tiles och annat till en färdig nerladdning på Marketplace. Se en applikation växa fram och ställ alla frågor du har till din erfarne guide.

Microsoft Most Valuable Professional
2012-01-11

Mathias MVP utnämning förnyad för 2012

"Dear Mathias Olausson, Congratulations! We are pleased to present you with the 2012 Microsoft® MVP Award! This award is given to exceptional technical community leaders who actively share their high quality, real world expertise with others. We appreciate your outstanding contributions in Visual Studio ALM technical communities during the past year. The Microsoft MVP Award provides us the unique opportunity to celebrate and honor your significant contributions and say "Thank you for your technical leadership." Toby Richards General Manager Community & Online Support "

Microsoft Most Valuable Professional
2011-11-30

Windows Phone satsning

Nu har samtliga anställda utrustats med den nya Nokia Lumia 800 telefonen och vi har redan en certifierad Windows Phone utvecklare. Fler lär det bli.

Eftersom telefonen släpps först nästa år i Sverige känns det extra roligt.

Vi tackar Nokia för sponsring.

Nokia Lumia 800
2011-09-16

Seminarium - Microsoft Platform Update //build Windows

13-16 september håller Microsoft en utvecklarkonferens i Anaheim, USA där nästa version av Windowsplattformen kommer visas för utvecklare. Konferensen är bara vagt beskriven men att det kommer att visas nyheter för utvecklare inom allt från desktop till molnet är det inget tvivel om.

För er som inte kunde närvara på //build windows konferensen så kommer här en möjlighet att få ta del av Microsofts kommande strategier kring plattformen.

Vi kommer att presentera vår syn på hur nästa generation av Windowsplattformen kommer att påverka oss som utvecklare. Att bygga system som utnyttjar Windowsplattformen på bästa sätt kräver goda kunskaper inom ett stort område, vilket kan vara minst sagt utmandande. Vi kommer ge en översikt av hela plattformen men extra fokus ligger på nyheterna i Visual Studio, .NET och Windows 8.

Agenda

 • Windows Platform Roadmap
 • Nyheter i .NET Framwork 4.5, C# 5 och VB 11
 • Nyheter i Visual Studio ALM "Dev 11"
 • Utveckling för Windows 8 – "metro apps"

Presentationen hålls som ett halvdagsseminarium.


Pris: 10 000:-
Lokal: Hos kund
Bokning: 031 – 709 00 90

Produktblad
2011-08-18

Mikael skall bli Sveriges första Microsoft Certified Master - Microsoft SQL Server.

Eftersom Mikael sedan tidigare har titlarna

 • Microsoft Certified IT Professional, SQL Server 2008
 • Database Developer, SQL Server 2008
 • Microsoft Certified IT Professional, SQL Server 2008, Database Administrator

uppfyller han kraven för att certifiera sig till MCM på SQL Server.

Vi ser fram emot detta och letar redan ledig väggplats för ytterligare ett inramat certifikat.

Som ett led i vår ständigt pågående kvalitetssäkringsprocess ingår det att våra konsulter certifierar sina kunskaper. En certifiering ger konsulten ett kvitto på både bred och djup kunskap inom området och är en trygghet för våra kunder.

2011-08-18

Mikael Börjesson har ny Microsoft Certified Professional Developer titel – MCPD, Windows Azure Developer.

Detta innebär att Mikael nu innehar samtliga nu gällande MCPD titlar.

 • Windows Developer 4
 • Web Developer 4
 • Windows Azure Developer

Finns det någon mer i Sverige som har alla tre?

Som ett led i vår ständigt pågående kvalitetssäkringsprocess ingår det att våra konsulter certifierar sina kunskaper. En certifiering ger konsulten ett kvitto på både bred och djup kunskap inom området och är en trygghet för våra kunder.

2011-06-27

Önskerekrytering

Vid varje tillfälle jag haft nöjet att arbeta tillsammans med Christina Ljungberg, första gången 1998, har jag känt att detta var en person som står mycket högt på min önskelista av rekryteringar, och så blev det.

Christina börjar hos oss den 1:a september och kommer som första uppdrag att hjälpa Stena Line med deras kommande utmaningar. Hon kommer närmast från Volvo IT.

Christina
2011-01-07

Mathias MVP utnämning förnyad för 2011

"Dear Mathias Olausson, Congratulations! We are pleased to present you with the 2011 Microsoft® MVP Award! This award is given to exceptional technical community leaders who actively share their high quality, real world expertise with others. We appreciate your outstanding contributions in Visual Studio ALM technical communities during the past year. The Microsoft MVP Award provides us the unique opportunity to celebrate and honor your significant contributions and say "Thank you for your technical leadership." Toby Richards General Manager Community & Online Support "

Microsoft Most Valuable Professional
2010-10-15

Kärlek mellan testare och utvecklare. Mathias och Magnus Juvas berättar mer om de nya testverktygen i Visual Studio 2010. Kostnadsfritt seminaruim i Göteborg 26/10 och i Stockholm 27/10.

Känner du som testare att utvecklare lämnar funktioner till test som har dålig kvalitet? Upplever du som utvecklare att testare klagar på småsaker och rapporterar buggar som inte går att reproducera? Kan det vara så att vi egentligen tycker om varandra men av olika anledningar har hamnat snett i vår relation?

Med lanseringen av Visual Studio 2010 och Team Foundation Server 2010 släppte Microsoft en ny serie verktyg för integrerad testhantering. Med dessa verktyg kan du få bättre kontroll över testprocessen och inte minst ge möjlighet till bättre samarbete mellan testare och utvecklare!

Anmälan här

Love
2010-10-14

Vi gratulerar Mathias som blivit utsedd till Visual Studio ALM Ranger Champion world-wide.

Mathias belönas återigen för sitt idoga arbete med att ta fram lösningar inom ramarna för ALM i Visual Studio 2010.

I år ett extra utropstecken för att han varit en av de topp fyra tre år i rad. Snacka om engagemang!

Återigen - ett stort grattis!

2010-09-17

Agil Testning med Visual Studio 2010.

Mathias och Magnus kör kostnadsfria seminarium i Göteborg tisdag 26/10, 09:00-12:00, Svenska mässan och i Stockholm onsdag 27/10, 09:00-12:00, Microsoft, Kista.

Känner du som testare att utvecklare lämnar funktioner till test som har dålig kvalitet? Upplever du som utvecklare att testare klagar på småsaker och rapporterar buggar som inte går att reproducera? Kan det vara så att vi egentligen tycker om varandra men av olika anledningar har hamnat snett i vår relation?

Med lanseringen av Visual Studio 2010 och Team Foundation Server 2010 släppte Microsoft en ny serie verktyg för integrerad testhantering. Med dessa verktyg kan du få bättre kontroll över testprocessen och inte minst ge möjlighet till bättre samarbete mellan testare och utvecklare!

Agenda:

 • Testplanering och testexekvering
 • Rik buggrapportering
 • Testautomatisering
 • Automatiska byggens roll i testarbetet
 • Uppföljning av tester
 • Miljöhantering med Microsoft Lab Manager
QWise Software Engineering - Refactored!
Anmälan här...
2010-09-14

Lär dig mer om ADO.NET och Entity Framework 4 med Visual Studio 2010

Mikael håller kostnadsfritt seminarium hos Informator.

Detta frukostseminarium handlar om vad som är nytt i Entity Framework 4, syftet är att visa på hur du kan jobba mer effektivt med data med hjälp av nyheter i EF 4.

Vi går igenom saker som förbättringar i designer-verktygen, code generation, POCO samt det förbättrade stödet för att skriva kod med hög testbarhet.

Mer info och bokning här.
2010-03-29

Mathias går igenom nyheter i TFS2010 på SweNugs lanseringsevent för Visual Studio 2010.

Eventet gåt av stapeln Onsdag 28/4 17:00, IT-Universitetet - Lindholmen.

Ur programmet:

 • 17:30 - 18:20 Dag König visa nyheterna i VS .Net 2010 IDE
 • 18:20 - 18:30 Pause Mingel
 • 18:30 - 19:20 Fredrik Normén visar tekniska nyheter i .net 4
 • 19:20 - 19:30 Pause mingel
 • 19:30 - 20:20 Mathias Olausson visar nyheterna i TFS 2010
 • 20:20 - Mingel med lite öl o snacks o give aways...
Sweden .Net user group
Mer info och bokning här.
2010-01-14

Visual Studio Lab Management ifrån A till Ö

Mathias berättar om hur du snabbt kommer igång med Visual Studio Lab Manager i VS2010. Boka en gratis halvdag hos Microsoft i Akalla torsdagen den 11/2, 13:00

Ur programmet:
I detta pass visar vi hur man får igång Lab Manager och hur man använder de olika delarna i produkten. Vi går igenom ett exempel som visar på följande delar:

 • Arkitektur, installation och konfiguration
 • Skapandet av miljöer
 • Manuell testning i virtuell miljö
 • Automatisering av tester
 • Byggautomatisering, deployment och automatiska tester i byggen

Dessutom talar Anders Björling från Microsoft, om Virtualisering och Tomas Scott från Länsförsäkringar berättar om deras praktiska erfarenheter.

Anmälan här!

2010-01-11

Vårens Scandinavian Developer Conference har talare från Callista.

Titeln på Mathias föredrag är "A first-look at the new testing capabilities in Visual Studio 2010".

Ur programmet:
The new release of Visual Studio will include a large set of powerful testing features. Whether you're into manual or automated testing there will be things you want to check out! We'll look at the many of the exiting new features in VS 2010, including:

 • Test planning and execution
 • Issue tracking with rich bugs
 • Eliminating the "works on my machine / cannot reproduce" scenario
 • Automated UI Testing
 • Virtual Lab Management
SDC 2010
2010-01-04

Mathias MVP utnämning förnyad för hela 2010

"Congratulations! We are pleased to present you with the 2010 Microsoft® MVP Award! This award is given to exceptional technical community leaders who actively share their high quality, real world expertise with others. We appreciate your outstanding contributions in Team System technical communities during the past year."

Microsoft Most Valuable Professional
2009-12-28

Microsoft och Callista träffar underleverantörsavtal

Ett Master Subcontractor Agreement har träffats mellan Callista Knowledgebase AB och Microsoft AB. Att ha ett underkonsultavtal på plats ger möjlighet till snabbt agerande när specifika behov kräver det. Avtalet befäster vårt mångåriga samarbete med Microsoft.

2009-11-03

VSTS Rangers Champions (World Wide!)

Mathias har blivit nominerad som en av fyra VSTS Rangers Champions (World Wide!). Snacka om att vi sitter på expertis!

2009-09-07

Mathias pratar och visar VSTS 2010 med rubriken Utveckla snabbare kod snabbare med Visual Studio Team System 2010DotNetForum, IT-Universitetet, Lindholmen, Göteborg, den 16/9. Seminariet är gratis.

17.00 Macka och mingel

17.30 Utveckla snabbare kod snabbare med Visual Studio Team System 2010
Mathias Olausson Callista Knowledgebase
VSTS 2010 kommer en hel del nyheter för oss utvecklare som gör det lättare för oss att skriva bra kod snabbt. Funktioner som en historisk debugger låter oss hitta och analysera fel snabbare. Den integrerade profileraren är mer lättarbetad och ger oss hjälp att hitta prestandaproblem. Testning med enhetstester och lasttester är också uppdaterat till att bli ännu mer användbart. Det finns helt enkelt massor av fina tekniker i VSTS 2010 som gör det lättare för oss utveckare att skriva bra kod snabbt.

18.15 Paus

18.30 Nyheterna i .Net framework 4
Anders Bratland
Vi tittar på hur C# 4 och VB 10 har förändrats i version 4 av .net framework. Vad innebär detta för oss och hur drar vi nytta av det? Vi tittar också på det nya funktionella språket F# som följer med Visual Studio 2010.

19.15 Paus

19.30 Utveckling av testbara affärsapplikationer med Silverlight3
Janne Hasslöf, Magnus Härlin IBS Konsult AB
Vi visar hur man bygger datadrivna affärsapplikationer i Silverlight3 och testar applikationen med automatiska GUI tester.

2009-08-17

Höstens frukostseminarium hos Informator är nu annonserade.

Som vanligt bidrar vi med föreläsare. Denna gång blir det Mikael och Mathias som delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap. Seminarierna är gratis och hålls i Stockholm och Göteborg hos Informator.

Använd länkarna nedan för anmälan

 • Introduktion till F#
  Göteborg Torsdag 24 sep, Stockholm Fredag 25 sep. Boka
 • LINQ to XML
  Göteborg Onsdag 14 okt, Stockholm Tisdag 13 okt. Boka
 • Visual Studio 2010 och .NET 4.0
  Göteborg Måndag 19 okt, Stockholm Onsdag 28 okt. Boka
 • Agile practices med Visual Studio Team System
  Göteborg Torsdag 26 nov, Stockholm Fredag 27 nov. Boka
 • Testning med de nya verktygen i Visual Studio Team System 2010
  Göteborg Fredag 11 dec, Stockholm Fredag 18 dec. Boka
2009-07-05

MSDN Sommarkollo, Agila arbetssätt med Visual Studio Team System 2008, med Mathias som talare går av stapeln den 19/8 hos Microsoft Stockholm.

Vi går igenom och visar hur du som utvecklare kan jobba med agila arbetssätt som testdriven utveckling (TDD), continuous integration (CI) och Scrum på ett effektivt sätt med hjälp av Visual Studio Team System 2008. Fokus under den här halvdagen ligger på att demonstrera du praktiskt går tillväga för att komma igång med dessa arbetssätt.

2009-06-27

Höstens workshops på temat VSTS och ALM nu annonserade via vår QWise satsning. Först till kvarn'.

Följande titlar är aktuella just nu:

 • Agil systemutveckling med VSTS
 • Nyheter i VSTS 2010
 • Uppgradering och migrering till TFS 2010
 • Byggautomatisering och kontinuerlig integration med TFS
 • TFS Under the Covers

Anmälan via QWise hemsida

2009-05-25

Lansering av Visual Studio Team System 2010 Beta med Mathias och övriga QWise kollegor. Microsoft Akalla 15/6, 14:00.

Nu är betaversionen av Visual Studio Team System 2010 (VSTS2010) här och det vill vi uppmärksamma genom att bjuda in till ett seminarium. Den nya versionen av Microsofts Application Lifecycle Management-plattform har en massa nya intressanta funktioner . De allra största nyheterna finns inom områdena test och arkitektur men det finns även massor av nya och förbättrade funktioner för bland annat källkodshantering, byggautomatisering och projektledning. Seminariet vänder sig till dig som jobbat med en tidigare version av VSTS eller som funderar på att börja använda den. Vi kommer förutom en övergripande genomgång av nyheterna i VSTS2010 att titta närmare på hur verktygsstödet för områdena arkitektur, utveckling och test förbättrats. Självklart kommer vi också visa på vad som hänt i Team Foundation Server (TFS). Qwise är specialister på VSTS och Inner Circle-partner till Microsoft inom kompetensområdet ALM.

2009-03-24

Högsta möjliga rating i Microsofts kundnöjdhetsundersökning

Under mars månad 2009 har vi i samarbete med Microsoft genomfört en kundnöjdhetsundersökning. Undersökningen, som är en tjänst Microsoft erbjuder sina partners, syftar till att ge oss feedback vi annars kanske inte fångar upp. Genom att analysera resultatet kommmer vi att försöka bli ännu bättre på att ge våra kunder det de efterfrågar.

Läs resultatet här.

2009-01-08

Mikael Börjesson håller frukostseminarium med titeln Data access med Linq och Entity Framework. Seminariet är gratis och hålls i samarbete med Informator.

Microsoft har utvecklat LINQ, ADO.NET Entity Framework och Entity Data Model för att hjälpa utvecklare att arbeta med relationsdatabaser i sina affärsapplikationer. Men hur fungerar egentligen Entity Framework? Hur skiljer det sig från LINQ To SQL? Vad är EntitySQL?

Denna föreläsning förklarar inte bara begreppen, utan gör även en djupdykning i vilken roll Entity Framework spelar i olika slags applikationer - web, rika klienter, n-tier och SOA.

Använd länkarna nedan för anmälan

Seminariet ingår i en serie om sex. Se Informator.se för mer info.

2009-01-07

SDC är en ny endagskonferens placerad i Göteborg med flera välkända talare på agendan. Mathias är med och håller presentationen "Improve your software quality with continuous integration and automated testing", naturligtvis med Team System som grund.

Konferensen hålls den 24/3 på Göteborg Convention Centre (Svenska Mässan), Mässans gata 24, Göteborg.

2008-12-02

Mikael Börjesson skriver dagbok från TechEd 2008, Barcelona, på Svenska MSDN.

Klicka här för att läsa krönikan hos Microsoft.

Microsoft MSDN
2008-11-17

Var du på PDC i Los Angeles i Oktober? Om inte, kan du höra oss berätta om vad vi tyckte var de största nyheterna i seminariet
Best of PDC.

Visual Studio Team System 2010 visades upp för den större publiken under PDC08. Den kommande versionen av VSTS är en omfattande release med både förbättringar inom befintliga områden så väl som helt nya delar som ytterligare kompletterar produkten. I denna presentation tar vi varvet runt VSTS 2010 och tittar på hur alla dessa nyheter faller på plats, vilket innefattar saker som förbättrad projekthantering, nya funktioner för testning och en arkitektversion med bla. stöd för modellering med UML.

Seminariet är gratis och hålls i samarbete med Informator.

2008-11-14

Mathias Olausson håller frukost-seminarium med titeln
Koda med kvalitet – Visual Studio Team System som helhetslösning. Seminariet är gratis och hålls i samarbete med Informator.

Seminariet ingår i en serie om fyra. Se Informator.se för mer info.

2008-11-12

Kvalitet i fokus! Mathias drar på turné med Microsoft och utvecklar begreppet ”Kontinuerlig Integration” i VSTS.

I våra utvecklingsprojekt utsätts vi ständigt för förändring. Kraven att kunna hantera förändrade krav, ta till oss ny teknik och arbeta med ständigt nya projektmedlemmar är utmaningar när det kommer till att leverera i rätt tid med rätt kvalitet. Ett sätt att adressera den här typen av utmaning är att arbeta med kontinuerlig integration (CI). Med CI strävar vi att bygga fungerande mjukvara ofta. Vi bygger, testar, analyserar och kan installera vår applikation vid varje förändring. Målet med detta arbete är att skapa en automatisk rutin som fungerar som kvalitetssäkring, reducerar risker och synliggör resultat.

Under denna seminarie går vi igenom hur nyckelkoncept i kontinuerlig integration fungerar och hur Visual Studio Team System har en helhetslösning som enkelt låter oss få CI på plats.

Vi tittar även närmare på:

 • Byggautomatisering inklusive kontinuerlig integration
 • Integration av tester och kodanalys i byggen
 • Automatiskt skapande av release notes
 • Generering av kvalitetsnyckeltal
 • Hur kommunicerar vi status och nyckeltal om arbetet i projekt
 • Rapporter i TFS
 • Skapa ett "dashboard" i TFS

Använd länkarna nedan för anmälan

2008-11-10

Som det ser ut i dagsläget kommer vi att ha talare på 4 seminarietillfällen vid Microsofts kommande storkonferens TechDays 09.

Vi återkommer med mer info när det närmar sig.

Microsoft TechDays 2009

2008-10-30

Mikael Börjesson håller frukostseminarium med titeln LINQ - en frågerevolution. Seminariet är gratis och hålls i samarbete med Informator.

Seminariet ingår i en serie om fyra. Se Informator.se för mer info.

2008-10-06

Callista Knowledgebase utvecklar utbildningsapplikation för lung- och medicinklinikerna, Örebro Läns Landsting. Applikationen skrivs i SilverLight 2.0/WCF och innehåller strömmande media i de flesta media format.

Med hjälp av programmet kan en AT läkare ta del av undersökningsresultat i form av bronkoskopifilmer, röntgen, skiktröntgen och andningsljud samt beställa prover från labbet.

Microsoft Silverlight 2.0

Ett antal fingerade patientfall innehållande ett eller flera vårdförlopp ingår i applikationen. Dessa och kan utökas och justeras av respektive klinik.

Slutleverans sker 1/11 - 2008.

2008-09-22
Vi skickar tre konsulter för att bevaka Microsoft PDC 2008 (Professional Developers Conference) som går av stapeln den 26-30 oktober i Los Angeles.

Som vanligt sammanställer vi det vi tycker är det viktigaste och levererar i seminarieform.
2008-09-01
Reprisering av vårens seminarium Bygga smarta sammankopplade system med WCF och WF i samarbete med Informator. Det första i Stockholm tis 7/10 8:00 och det andra i Göteborg ons 8/10 8:00.
2008-07-28
Samuel testar en framtida radiokarriär och sommarpratar på Microsoft MSDN Sverige . Mycket nöje!

Andra stjärnor som rekommenderas är Magnus Juvas från Trancendent Group.
2008-05-20
Dax för sista frukostseminariet tillsammans med Informator denna vår. Titeln denna gång ärKoda med kvalitet – Visual Studio Team System som helhetslösning och seminariet hålls av Mathias. Första tillfället i Göteborg fredagen den 30/5 8:00,
andra i Stockholm onsdagen den 4/6 8:00.

Intresset har varit överväldigande och vårens seminarier har varit fullbokade. I flera fall har vi varit tvungna att sätta in extratillfälen för att kunna ge alla som varit intresserade möjlighet att del av innehållet.

Mostavarande seminarieserie för hösten 2008 är just nu i planeringsstadiet. Vi ses då!
2008-04-25
Vi håller ytterligare ett seminarium tillsammand med Informator, denna gång med titeln Bygga smarta sammankopplade system med Windows Communication Foundation och Workflow Foundation. Första tillfället i Göteborg fre 25/4 8:00, andra i Stockholm fre 9/5 8:00.
Bägge hålls av Mathias Olausson.
Informator
2008-04-11
Mathias erhåller certifiering Certified ScrumMaster efter genomgången kurs för Ken Schwaber. Kursen gick i Göteborg 8-9 april. Läs mer om vad certifieringen innebär här.

Certified ScrumMaster
2008-03-25
Samuel håller ytterligare ett frukostseminarium, denna gång om LINQ - en frågerevolution. Seminariet är gratis och hålls i samarbete med Informator.
Seminariet ingår i en serie om fyra. De andra kvarvarande ämnena är
Se Informator.se för mer info.
2008-03-14
Vår nya Webb tas i drift. Synpunkter kan skickas till WebMaster@Callista.se
2008-03-10
På grund av att alla inte fick plats senast kommer en repris av Samuels uppskattade seminarium om nyheterna i Visual Studio 2008.
Se Informator.se för mer info om vårens seminarieserie.
2008-02-28
Samuel Kastberg håller seminarium om Nyheterna i Visual Studio 2008. Seminariet hålls i samarbete med Informator.
Seminariet ingår i en serie om fyra. De andra ämnena är
Se Informator.se för mer info.
2008-01-10
Ett av våra Team System projekt har blivit referensprojekt hos Microsoft. Läs case study här.
2008-01-08
Samuel Kastberg börjar nytt uppdrag hos ICA Banken i Borås. Samuel kommer att arbeta med i första hand BizTalk.
2008-01-07
Andreas Christiansen börjar nytt uppdrag hos Ericsson NSPS. Uppdraget har förmedlats av SWCG. Andreas kommer att arbeta i huvudsak med LINQ.
2007-09-19
MSDN Live förstärker med talare från Callista Knowledgebase Se agendan hos Microsoft....
2007-06-28
Callista Knowledgebase nyanställer Elin Persson och Andreas Christiansen. Efterfrågan på våra tjänster har aldrig varit större. Vi är glada över att kunna förstärka och komplettera vårt team. Välkomna Elin och Andreas!
2007-05-02
Callista Knowledgebase AB har blivit utsedd till Microsoft Gold Certified Partner.
Microsoft Gold Certified Partner

Läs pressreleasen här!
2007-03-03
Microsoft nominerar Callista Knowledgebase till "Microsoft Visual Studio Team System Inner Circle initiative"
2006-11-30
Microsoft publicerar artikel om oss och våra många certifieringar Läs mer på MS sajt: "Certifieringar naturligtvis en dörröppnare."

2006-09-20
Callista Knowledgebase fortsätter nyrekryteringen. Peter Persson börjar hos oss som IT-arkitekt den 9/10. Peter kommer närmast från WM-Data.

2005-11-15
Callista Knowledgebase utökar sitt sammarbete med Informator i syfte att tillsammans erbjuda kvalificerad utbildning och seminarium runt .NET 2.0, VS 2005, SQL Server 2005.